Helsinki Paleon Podcastin uusin jakso on ladattavissa ja kuunneltavissa alla olevasta linkistä ja iTunesista. Podcastissa ovat äänessä Olli Sovijärvi ja Jaakko Savolahti.
Pääset lataamaan ja kuuntelemaan Podcastin tästä linkistä. Voit kuunnella jakson suoraan soundcloud.comista tai ladata sen “Download” nappulasta hiiren oikealla napilla klikkaamalla ja valitsemalla “Tallenna kohde levylle…” tai “Save target as…” tms.
Huom! Kaikki podcast jaksot löytyvät Soundcloudista!
Tulevissa podcast-jaksoissa jatkamme kuuntelijoiden kysymyksiin vastaamista. Voit kirjoittaa omasi kommentteihin tai lähettää sen osoitteeseen helsinkipaleo@gmail.com (laita kysymysviestin otsikkoon isolla PODCAST ja sen perään oman kysymyksesi aihe). Podcast-jaksot ilmestyvät aina kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Lähetä siis oma kysymyksesi osoitteeseen helsinkipaleo@gmail.com!
Jos pidät podcastistä ja haluat auttaa sen leviämistä porukan tietoisuuteen, käy ihmeessä lisäämässä arvio iTunesiin ja Soundcloudiin!
Tracklist:
[0.00] Elokuun kuulumiset: Jaska goes ”Kekkonen”, Helsinki Paleo #2 podcast iTunes:ssa terveys-osiossa, Biohakkerin käsikirja in the making, Food Sense & Caveman Feast app:it, lisäravinnetauko, NLP, Pikku Hiljaa Paleoon alkaa 3.9., Ravintovalmentaja-seminaari 7.9., seminaari Oulussa 14.9.
[15.58] SIBO eli ohutsuolen bakteerien liikakasvu: diagnostiikka, etiologia, ruokavaliohoito, ravintolisät, hoitoketju.
[32.05] Paleo ja kuiva iho. Ruuan lämmittäminen (mikro = no go?).
[44.17] Reaktiivinen niveltulehdus: syntymekanismi, aiheuttavat tekijät, genetiikka, ravinnon merkitys, suolisto, mahdollinen antibioottihoito.
[60.16] Loppuhörinät :)
Linkit:
Modifying Paleo for FODMAP-Intolerance (a.k.a. Fructose Malabsorption)
Kysymys podcastiin lapsen ravinnosta:
Minulla on 1,5-vuotias poika, jonka ravinto mietityttää. En imetä enää, emmekä anna hänelle tällä hetkellä mitään maitotuotteita, koska mieheni sairastaa colitis ulcerosaa ja perinnöllisyys on ilmeisesti yksi sairauden puhkeamiseen vaikuttavista tekijöistä. Lääkäri-homeopaatti Merja Riska suositteli lapsellemme kuitenkin tästä huolimatta hapanmaitotuotteita, josta lapsi saisi kalsiumia. Nyt olen taas hämmentynyt asiasta ja yritän miettiä oikeaa ratkaisua. Tiedän, että kalsiumia voi saada muistakin lähteistä, mutta miten paljon on riittävästi? Poika ei vielä suostu syömään esim. salaattia / basilikaa, parskaalia syö silloin tällöin, mutta sitäkin pitäisi syödä melkoinen määrä, jotta kalsiumia tulisi riittävästi. Mitä suosittelette kalsiumin lähteeksi näin pienelle ja mikä on suositeltava määrä?
Toinen kysymys liittyy b-vitaamiineihin. Viljatuotteita emme myöskään ole lapselle syöttäneet, emme edes tattaria /hirssiä. Riska otti vastaanotollaan myös esille sen, että viljoista saadaan yleensä b-vitamiini ja suositteli syöttämään edes hirssiä lapselle. Kysymykseni teille kuuluu mitkä olisivat lapselle hyviä b-vitamiinin lähteitä viljan sijasta?
Uskon vakaasti, että viljaton ja (ainakin osittain) maidoton ruokavalio ovat hyväksi lapselleni, mutta koska tietoa näistä asioista on vielä suhteellisen vähän niin mietityttää aina välillä tälläiset yllämainitut asiat.
Kiitos jos ehditte perehtyä asiaan.
Kiitos AT, lisäsin kysymyksesi listalle :)
Moi,
Haluisiko Olli vähän selventää tuota vesimolekyyleissä olevaa informaatiota ja siitä tehtyjä tutkimuksia? Särähti vähän pahasti korvaan muuten varsin hyvän sisällön keskellä. Muistuttaa ns. lievästi erästä varsin tunnettua hoitomuotoa, josta itse kullakin on varsin kärkkäitä mielipiteitä.
Vielä selvennykseksi tuohon aikaisempaan kommenttiini / kysymykseeni: Kävimme siis Riskan vastaanotolla lähinnä hakemassa homeopaattista konsultaatiota poikamme toistuviin flunssatartuntoihin. Ja tässä samassa yhteydessä hän kyseli ruokavalioasioita. En pidä häntä varsinaisesti ruokavalion asiantuntijana, mutta ei hän myöskään ole samaa mieltä kuin valtavirta, eli siis esim. maidon juontia hän ei suosittele.
Tänään ilmestyneestä podcastista kävikin ilmi, että esim. keltuaiset ovat hyvä b-vitamiinin lähde. Kanamunia poikamme syö lähes joka aamu, josta tulikin mieleeni vielä lisäkysymys: Tulisiko kanamunien syöntiä rajoittaa, koska jonkun tiedon mukaan aiheuttavat helposti yliherkkyyttä jatkuvasti syötynä?